Vaalimaan verkostot –
tavoitteellista yhteistyötä!

Järjestämme erilaisia verkostoitumistilaisuuksia yrityksille ja yhteisöille
sekä autamme verkostoyhteistyön suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Aidot asiat löytyvät läheltä

Tuula Ahola innostui verkostoitumisen ideasta jo vuosikymmen sitten hänen opiskellessaan ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottajaksi. – Savossa toteutettiin verkostoitumista jo paljon käytännössä, mutta näillä seuduilla verkostoituminen yrittäjien kesken ei ollut tuolloin vielä luontevaa. Onneksi nyt mennään jo ihan eri tasolla, Tuula kiittelee.

Haminan Kitulassa sijaitsevan Aholafarmin verkostoituminen näyttäytyy parhaiten tapahtumapalvelujen yhteydessä. – Kun me sanomme tarjoavamme lähiruokaa, se ei ole mikään mainoskikka, vaan ruoka on valmistettu aidosti lähellä tuotetuista raaka-aineista. Yhteistyökumppaneiksi on ajan kuluessa valikoitunut omasta ja ympäristökunnista lähes parikymmentä luotettavaa yhteistyökumppania, joista suurin osa on pieniä perheyrityksiä.

Raaka-aineitten hankintamatkatkin ovat osa työniloa. – Teettää toki lisätyötä, kun ajelee noutamassa raaka-aineita, mutta on myös suuri ilonaihe valmistaa ruokaa laadukkaista ja tuoreista tuotteista, Tuula kuvailee. – Ja lisäksi tapaan hankintamatkoilla monia ihania ihmisiä. Tuulan mielestä tutut verkostot luovat turvallisuutta ja mahdollistavat monipuolista palvelua. – Kun asioita hoitaa juuri sen alan osaajat, tuloksena on parasta laatua.

Aholafarmin matkailuyritys täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Maatilayrittäjyyttä on takana kolmekymmentä vuotta. Vuosikymmeniin on mahtunut suuria muutoksiakin: lypsykarjasta luovuttiin vuonna 2005. Paitsi matkailuyrittäjyyttä, työsarkaa riittää myös koneurakoinnissa, jota hoitaa Tuulan puoliso Jukka. – Valinnat ovat olleet oikean suuntaisia, toteaa Tuula ja sanoo Aholafarmilla elettävän yhä tulevaisuutta kohti: palvelun laajentamista ja monipuolistamista kehitellään jatkuvasti. – Myös uusille yhteistyökumppanuuksille on sen myötä tilaa, vinkkaa Tuula. Paras yhteistyökumppani löytyy kuitenkin kotoa. – Olen onnekas, kun saan tehdä työtä omalla tilalla ja ennen kaikkea yhdessä puolison kanssa. – Meillä on hyvä olla yhdessä, arkena ja sunnuntaina.

Teksti: Pia Puheloinen

 

Vaalimaan verkostot -hanke

Hankekoordinaattori
Pia Puheloinen
040 5161 327
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muualla verkossa

Yrittäjien ja yhteisöjen yhteinen foorumi alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi.